اگر نیاز به جراحی دندان عقل دارید، بخوانید!

اشتراک گذاری این مطلب با دیگران :

اگر نیاز به جراحی دندان عقل دارید، بخوانید!

دندان عقل در افراد مختلف، بین سن ۱۷ تا ۲۱ سالگی رشد می‌کند. ممکن است در این دوره، رشد دندان عقل به مشکل بخورد و به صورت صحیح صورت نگیرد، در نتیجه موجب ایجاد مشکلاتی همچون درد و گرفتگی فک می‌شود. در برخی موارد، به دلیل وجود فضای ناکافی در فک، دندانپزشک این دندان را می‌کشد، اما گاهی برای خارج کردن دندان عقل نهفته، نیاز به عمل جراحی است. برای آشنایی بیش‌تر با جراحی دندان عقل این مطلب از سایت کلینیک دندانپزشکی عماد را مطالعه کنید.

هر آن‌چه از جراحی دندان عقل باید بدانید!

دندان عقل در انتهای دهان رشد می‌کند ‌و می‌تواند موجب بروز درد در ناحیه انتهایی دهان شود. گاهی جراحی دندان عقل به دلیل ایجاد درد نیست؛ بلکه بر اساس صلاح‌دید پزشک و به دلیل امکان آسیب به دندان‌های مجاور و ریشه دندان‌های کناری انجام می‌شود. درآمدن دندان عقل دردناک است، زیرا گاهی فضای کافی برای بیرون آمدن این دندان از لثه وجود ندارد و به‌صورت نهفته باقی می‌ماند. به همین دلیل ممکن است کج شود و اگر این انحراف درمان نشود، این دندان عقل نهفته به احتمال زیاد به دندان‌های کناری، استخوان فک و اعصاب آسیب می‌رساند.

جراحی دندان عقل چقدر طول می‌کشد ؟

مدت زمان لازم برای جراحی دندان عقل یا کشیدن دندان عقل نهفته به نحوه قرارگیری دندان در لثه و سختی جراحی و همچنین میزان همکاری بیمار وابسته است. گاهی ترس از کشیدن دندان عقل به دلیل درد جراحی دندان عقل در فرد کار را دشوارتر و طولانی‌تر می‌کند.

آیا جراحی دندان عقل درد دارد؟

باید بگوییم که احساس میزان قابل توجهی درد، پس از کشیدن دندان عقل، امری طبیعی است؛ زیرا بافت لثه و استخوانی که بستر دندان عقل شما بوده است، برش داده می‌شود و پس از اینکه اثر داروی بی‌حسی برود؛ این درد افزایش می‌یابد و این موضوع طبیعی است و نیازی به نگرانی ندارد.

مزایای جراحی دندان عقل کدامند؟

کاهش خطرات احتمالی که به دلیل نهفتگی دندان وجود دارند، همچون آسیب به اعصاب و…، کاهش ریسک شلوغی دندان‌ها، از بین رفتن درد با کشیدن دندان عقل نهفته و جلوگیری از ایجاد عفونت سیستمی از جمله مزایای کشیدن دندان عقل است‌. همچنین دندان عقل نیمه نهفته موجب عفونت‌های دهانی می‌شود و کشیدن آن، مشکل را از بین می‌برد. البته کشیدن یا نکشیدن دندان عقل، به صلاح‌دید پزشک مرتبط است و لزوما با جراحی همراه نیست. همچنین برخی از افراد، نیازی به کشیدن این دندان‌ها ندارند و فک آن‌ها فضای کافی برای رشد این دندان‌ها را دارد.

عوارض جراحی دندان عقل کدامند؟

همان‌طور که هیچ عمل جراحی کاملا بدون عوارض نیست، جراحی دندان عقل نیز ممکن است عوارضی داشته باشد؛ البته این به معنای ایجاد آن‌ها برای همه افراد نیست، بلکه تنها برخی از افراد ممکن است به آن دچار شوند. عوارض کشیدن دندان عقل متفاوت هستند که از جمله این عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • عفونت پس از عمل جراحی
  • تحریک شدن عصب‌ها
  • مشکلات سینوسی
  • حفره خشک: استخوان و عصب زیر دندان کشیده شده در معرض هوا قرار می‌گیرد.

 

قیمت جراحی دندان عقل

هزینه جراحی دندان عقل با پیچیدگی روند درمان ارتباط مستقیم دارد. در صورتی که در سنین پایین قصد کشیدن دندان عقل خود را دارید یا اگر دندان عقل به شکل و صورت نامناسبی از لثه بیرون آمده باشد؛ ممکن است نیاز به پرداخت هزینه بیشتری داشته باشید. اگر هر چهار دندان عقل خود را همزمان خارج کنید، ممکن است دندانپزشک شما، هزینه کمتری را دریافت کند.

از جمله هزینه‌های جراحی می‌توان به مواردی مانند هزینه‌های تشخیص (آزمایشات، عکس برداری و …)، هزینه‌های درمان و هزینه داروها و مراقبت پس از درمان اشاره کرد.

آیا به جراحی دندان عقل نیاز دارم؟!

همان‌طور که گفته شد، ممکن است برخی افراد نیاز به جراحی دندان عقل نداشته باشند و یا برای بسیاری از افراد، دندان عقل از لثه خارج شده باشد و تنها نیاز به کشیدن آن داشته باشند. تمام این موارد، باید توسط دندان‌پزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد تا بهترین روش برای درمان شما، انتخاب شود. چنانچه در انتهای فک خود احساس درد دارید و احتمال می‌دهید به دلیل خروج دندان عقل شما باشد و یا نیاز دارید در ارتباط با دندان‌های عقل خود با دندانپزشک متخصص در کلینیک دندانپزشکی عماد، مشورت کنید؛ همین حالا با کلیک بر روی رزرو آنلاین ویزیت توسط پزشک متخصص، زمان ویزیت خود را مشخص کنید.

متخصص جراحی و ایمپلنت دندان
دکتر عماد کوثریه
دکتر عماد کوثریه

متخصص جراحی و درمان بیماری های لثه ای و ایمپلنت های دندانی

سایر خدمات

تخصصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =