جراحی فرنکتومی چیست و در چه مواردی انجام می‌شود؟

اشتراک گذاری این مطلب با دیگران :

جراحی فرنکتومی چیست و در چه مواردی انجام می‌شود؟

در دنیای دندانپزشکی روش‌های مختلفی به منظور پیشگیری و درمان آسیب‌های دهان و دندان صورت می‌‌گیرد. یکی از روش‌های درمانی برای ترمیم بافت دهان، جراحی فرنکتومی است. اگر می‌خواهید بدانید هزینه فرنکتومی چقدر است؟ چه مزایا و معایبی دارد و چه زمانی از این روش استفاده می‌شود، این مطلب از سایت کلینیک دندانپزشکی عماد را از دست ندهید.

 

جراحی فرنکتومی چیست؟

فرنکتومی – که گاهی فرنولکتومی نامیده می شود – یک روش جراحی دهان است که  لب یا زبان را درمان می کند . در طول این عمل، جراح شما یک فرنوم نواری از بافت که دو ناحیه را به هم می‌پیوندد، بریده یا تغییر می‌دهد. در این حالت لب‌های شما را به لثه‌ها یا زبان شما را به کف دهان شما متصل کند.

شما چندین فرنوم (بند) در دهان خود دارید. بیشتر اوقات، این بندها هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کنند. با این حال، اگر فرنوم خیلی کوتاه یا خیلی تنگ باشد، می‌تواند باعث مشکلات سلامت دهان شود و حتی تأثیر منفی بر گفتار داشته باشد. در نوزادان، می‌تواند مشکلاتی در شیردهی و بلع ایجاد کند.

 

چه کسانی به فرنکتومی نیاز دارند؟

اغلب اوقات، فرنکتومی بر روی نوزادانی که مشکل تغذیه‌ای یا گفتاری دارند اجرا می‌شود. اما گاهی اوقات، فرنکتومی برای بزرگسالان نیز ضروری است. به عنوان مثال، گاهی اوقات فرنوم می‌تواند آنقدر سفت باشد که لثه‌های شما را از دندان‌هایتان دور کند. فرنکتومی بافت زبان یا لب را آزاد می‌کند و خطر ایجاد شکاف، تحلیل لثه و سایر مشکلات سلامت دهان را کاهش می‌دهد.

 

هدف از فرنکتومی چیست؟

دلایل زیادی وجود دارد که چرا شما یا فرزندتان یا شما ممکن است به فرنکتومی نیاز داشته باشید. مراقبت‌های بهداشتی، در صورت وجود مشکل، به انجام جراحی فرنکتومی را توصیه می‌شود:

فرنوم لبیال که حرکت لب را محدود می‌کند.

فرنوم لینگوال، که دامنه حرکت زبان شما را محدود می‌کند.

دیاستما (فاصله بین دندان‌های شما) که ممکن است از نظر زیبایی برای برخی افراد ناخوشایند باشد.

تحلیل رفتن لثه، که می‌تواند منجر به التهاب لثه، پوسیدگی و تحرک شود.

درد، تورم یا حساسیت با مسواک زدن یا مراقبت از دهان.

 

انواع فرنکتومی کدام‌انا؟

دو نوع اصلی فرنکتومی دهان وجود دارد:

فرنکتومی لینگوال (Lingual frenectomy): این روش نوار بافتی را که قسمت زیرین زبان شما را به کف دهان وصل می‌کند، برداشته یا اصلاح می‌کند. فرنکتومی لینگوال برای اصلاح گره‌های زبان استفاده می‌شود.

فرنکتومی لب بالا (Labial frenectomy): گاهی اوقات فرنکتومی فک بالا نامیده می‌شود، این روش نوار بافتی را که لثه بالایی شما را به دندان‌های جلویی متصل می‌کند، از بین می‌برد. فرنکتومی لبیال برای اصلاح لب‌ها استفاده می‌شود. توجه به این نکته مهم است که فرنکتومی لبی را می‌توان بر روی لب پایین نیز انجام داد – اما فرنکتومی لب بالایی رایج‌تر است.

 

چه زمانی باید فرنکتومی انجام شود؟

بستگی به موقعیت زمانی اقدامات متفاوت است. نوزادان فقط چند هفته پس از زایمان می‌توانند به سرعت و با تحمل کمی درد فرنکتومی انجام دهند. مهم نیست که در چه وضعیتی هستید، ارائه دهنده مراقبت‌های دندانی می‌تواند به تعیین بهترین زمان برای فرنکتومی شما کمک کند.

 

مراقبت‌های پس از جراحی فرنکتومی

پس از جراحی فرنکتومی، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی دستورالعمل‌های دقیق بعد از عمل را به شما می‌دهد. در نوزادان معمولاً مراقبت بیشتری لازم نیست و می‌توانند بلافاصله تغذیه را از سر بگیرند.

در افراد بزرگسال ممکن است برای مدیریت هر گونه ناراحتی به مسکن نیاز داشته باشید و ممکن است نیاز به استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال داشته باشید. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است بخواهد یک یا دو هفته بعد از عمل شما را ببیند تا روند بهبودی را کنترل کند.

 

مزایای جراحی فرنکتومی چیست؟

جراحی فرنکتومی زبان و لب بالا مزایای زیادی دارد. به عنوان مثال، این روش می‌تواند:

۱. بهبود مشکلات شیردهی در نوزادان.

۲. بهبود مشکلات گفتاری ناشی از بستن زبان.

۳. خطر پوسیدگی دندان، بیماری لثه و سایر مشکلات سلامت دهان را کاهش دهید.

۴. با از بین بردن شکاف ها ظاهر لبخند خود را تقویت کنید.

 

عوارض جراحی فرنکتومی

مانند همه روش‌ها، فرنکتومی با خطرات و عوارض احتمالی همراه است. خطرات جراحی فرنکتومی زبانی و لب بالا عبارتند از:

خون ریزی.

عفونت.

آسیب مجاری بزاقی که در نزدیکی زبانه تخلیه می شوند.

درد.

تورم.

واکنش آلرژیک به بیهوشی .

اتصال مجدد فرنوم (نادر).

 

هزینه جراحی فرنکتومی

یکی از دغدغه‌های افرادی که با مشکلات مربوط به دهان و دندان مواجه می‌شوند، هزینه درمان است. قیمت جراحی فرنکتومی با توجه به نوع وسایل، نوع عمل (لبیال یا لینگوال) می‌تواند متفاوت باشد. ما در کلینیک دندانپزشکی عماد سعی کرده‌ایم تا خدمات را با بهترین کیفیت و قیمت به مراجعین خود ارائه دهیم.

 

سخن نهایی

به طور کلی پیش از جراحی فرنکتومی و دریافت سایر خدمات دندانپزشکی بهتر است تحت نظر یک دندانپزشک خبره معاینه شوید. با کلیک بر روی رزرو آنلاین ویزیت توسط دندانپزشک متخصص، در اولین فرصت توسط متخصصان ما در کلینیک دندانپزشکی عماد ویزیت شوید.

مقالات

مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + سه =